20190612

Sunny day. I made ratatouille for lunch. Courgette, tomato, paprika (Red and Yellow), eggplant, onion. I’ve never used courgette for cooking because the supermarket “sunny” doesn’t have courgette every single time. So I’ve used green pepper instead of courgette. Ratatouille must need green color for good appearance. I regretted that I don’t fly up onions good enough until becoming light brown. Also, I want to buy bouillon, but I decided to not buy it because it’s a little bit expensive for me. I used consomme to exchange it. I don’t use it too much, because it changes taste strangely. Ratatouille finishes up full of crock. I adjusted using the amount of salt and black pepper few because I can adjust taste right before when I eat it.


晴れ。ラタトゥイユをつくる。ズッキーニ、トマト、パプリカ(赤・黄)、ナス、玉ねぎ。初めてズッキーニを入れる。サニーになかなか置いてなくて、緑色はピーマンで代用していた。玉ねぎをもっとあめ色になるまでちゃんと炒めておけば良かったなあと思った。顆粒のブイヨンも欲しかったけど、198円したので買わなかった。コンソメで代用。入れ過ぎると変な味になるので、ほんの少しにした。鍋にたっぷりと出来上がる。食べるときにその時のお好みで味を調整できるように塩・胡椒はほんの少しだけにした。

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